Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јачање веза са Србима који живе ван Србије

Председник општине Велика Плана Страхиња Павешковић са својим сарадницима, помоћником председника општине Жељком Рајићем, председником Скупштине општине Велика Плана Душаном Марићем, чланом општинског Већа Душаном Јањићијевићем и начелником општинске управе Велика Плана Топлицом Пинторовић у радну посету Општине Велика Плана примио је Ђорђа Милићевића, министра без портфеља, задуженог за координацију активности и мера у области односа са дијаспором.

Тема састанка са министром је јачање веза са Србима који живе ван Србије. Општина Велика Плана прихватила је да буде део пројекта чији је циљ да се младим генерацијама приближи што више српска култура, језик, традиција, историја, песма. Угостићемо преко 180 младих, који ће из Велике Плане понети нова искуства и знања.

Захваљујући Председнику Србије Алексадру Вучићу који здушно подржава овакав пројекат, заједно са Владом РС и министарством на чијем челу је министар Милићевић, Велика Плана улази у ред општина које ће од ове године увести праксу да буде организатор оваквих и сличних манифестација.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *