Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вести

Средства за организацију манифестације “Михољски сусрет села”

Данас је председник општине, Страхиња Павешковић, потписао уговор са Министарством за бригу о селу, које заступа министар Милан Кркобабић, о додели бесповратних средстава у износу од 500.000 динара. Ова средства су намењена за организацију манифестације “Михољски сусрет села”. 

Read More

Настављени радови на изградњи Градског трга испред ЦЗК “Масука”

Обавештавамо вас да су данас настављени радови на изградњи Градског трга испред ЦЗК “Масука”.
Инвеститор је општина Велика Плана уз помоћ Министарства културе, док је извођач предметних радова ЈКП “Милош Митровић” Велика Плана.

Read More

Подршка Владе Јапана унапређењу здравственог система Велике Плане

Влада Јапана обезбедила је 77.300 евра Великој Плани, као подршку унапређењу здравственог система у Републици Србији. Церемонија примопредаје донације за Пројекат опремања Дома здравља “др Милан-Бане Ђорђевић” у Великој Плани новом медицинском опремом одржана је данас.

Read More

Јачање веза са Србима који живе ван Србије

Председник општине Велика Плана Страхиња Павешковић са својим сарадницима, помоћником председника општине Жељком Рајићем, председником Скупштине општине Велика Плана Душаном Марићем, чланом општинског Већа Душаном Јањићијевићем и начелником општинске управе Велика Плана Топлицом Пинторовић у радну посету Општине Велика Плана примио је Ђорђа Милићевића, министра без портфеља, задуженог за координацију активности и мера у области односа са дијаспором.

Read More

Председник општине потписао Уговор о суфинансирању пројекта Унапређење система јавног осветљења

Председник општине Велика Плана, Страхиња Павешковић, данас је потписао Уговор о суфинансирању пројекта: Унапређење система јавног осветљења општине Велика Плана применом уређаја за уштеду електричне енергије.

Read More

Председник општине одржао састанак са представницима железнице

Председник општине Велика Плана, Страхиња Павешковић, заједно са својим сарадницима данас је одржао састанак са представницима железнице везано за брзу пругу која треба да прође кроз нашу општину.

Разматране су проблематике које доноси изградња брзе пруге. А најважнија питању су била везана за деоницу ул. Ђура Јакшић и ул. Драгољуба Деспотовића, као и део у Старом Селу. Надвожњак у ул. Милоша Великог је један од проблема који мора да се реши, тако што ће да се прошири и да се направи већи део за пешаке.

Општина Велика Плана се нада да ће да се нађе најбоље решење за грађане, где пролази деоница брзе пруге.

Награде ученицима

Председник општине Страхиња Павешковић, имао је част да 23.02.2024. године, заједно са директорима ОШ “Вук Караџић” и ОШ “Академик Радомир Лукић” додели 193 награде ученицима који су постигли одличан успех у претходној школској години.

Председник је данас посетио основне школе како би лично уручио Сретењске нграде истакнутим ученицима. Овај гест не само да подстиче успех, већ и промовише вжност обрзовања у друштву.

Read More

Пријем грађана општине Велика Плана

Поштовани суграђани,

Обавештавамо вас да ће се редовни пријем грађана спроводити сваке среде са почетком у 8 часова, у просторији где заседа Општинско веће.

Редовни пријем грађана нам помаже да стекнемо бољи увид у све проблеме које муче наше суграђане.

Овај принцип рада омогућава активно учешће у борби за развој наше општине.

Пријем грађана сваке среде обавља ће чланови Општинског већа заједно са надлежнима Општинске управе.

Све додатне информације можете добити путем телефона: 026/516-206.

Асфалтирање улице у индустријској зони у Великој Плани

Асфалтирање улице у индустријској зони у Великој Плани у којој ће се, за неколико дана, отворити прва фабрика соларних панела у Србији ДоМи Еко Солар ДОО. Ова компанија власништво је две породице из Србије, из наше општине, једне из Велике Плане и једне из Ракинца, у коју су уложили 6.000.000,00 евра.

Read More

Време је за нову причу

Представом ,,Време је за нову причу“ обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом и јубилеј 20 година удружења ,,Воља за животом“. Хвала им за све ове године бриге о особама са инвалидитетом. Прелепа представа коју су извели наши другари из овог удружења. Различитост се треба поштовати.

Read More