Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вести

Посади Свој Хлад. Подела бесплатних садница грађанима Велика Плана

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство засадњу.

Read More

Отпочели радови на улепшавању града

Јавно комунално предузеће „Милош Митровић“ из Велике Плане отпочело је извођење радова на реконструкцији тротоара у улици Милоша Великог у Великој Плани, ближе означеног као кп.бр. 1076/2,6645 и 2948 све у КО Велика Плана I, што укључује извођење припремних, бетонских и зидарских радова уз десну страну паркинга поред гробља и припремних, бетонских и зидарских радова који се изводе на левој страни на пешачком саобраћајау преко пута гробља.

Read More

Радови у Доњој Ливадици

Доња Ливадица данас.

Улица ЈНА, урађена два нова слоја асфалта у дужини од 450 метара. Завршава се комплетна реконструкција фудбалског терена, захваљујући мештанима и локалној самоуправи.

Након добијања грађевинске дозволе расписаћемо тендер за изградњу улице Танаска Рајића. Од понедељка радимо уређење путног појаса, а након тога насипање и равнање неасфалтираних улица.

Издвојили смо првих 500.000, 00 динара за сређивање парохијског дома и преко 2.000.000, 00 за завршетак свечане сале у центру.

Почињу Масукини дани

У уторак, 23. новембра, у 19:00 почињемо!

На отварању манифестације прича о једној од највећих и најтрагичнијих љубави свих времена, „Ана Карењина“  Народног позоришта из Ниша, у режији Ирфана Менсура.

Креће наша „позоришна бајка“ која ће вас на адресу Центра за културу МАСУКА доводити 11 вечери до половине децембра. Чекамо вас!

„Идeмo нa Зaгрeб“

Бeстсeлeр „Идeмo нa Зaгрeб“ писцa Нeбojшe Joвaнoвићa (историчар по професији) je роман нaписaн бeз устeзaњa или улeпшaвaњa у oблику днeвникa, дoпуњeн дeлoвимa писaмa, зaснoвaн нa aутoрoвим личним дoживљajимa сa тeрeнa из рата деведесетих година прошлог века.

Read More

Најава камишибаји представе “Меда Педингтон у врту”

У недељу, 14. новембра у 12 сати у малој сали Дома културе у Марковцу биће премијерно изведена камишибаји представа “Меда Педингтон у врту”, настала по истоименој књизи Мајкла Бонда.

Улаз је слободан, а резервације места обавезне, због ограниченог броја места.

Наши најмлађи суграђани на позорници

У недељу, 7. новембра, са почетком у 12 часова, на сцени Дома културе у Марковцу биће премијерно изведена позоришна представа „17 изговора за кашњење у школу“, инспирисана истоименим романом Роберта Грисбека.

Представа је настала у оквиру активности Дечјег клуба Сеоског културног центра, а у њој учествује 18 малишана узраста од 6 до 11 година, са којима су радили редитељка Анђелка Николић, глумац Петар Лукић, психолошкиња Александра Миладиновић, костимографиња Адријана Симовић, и друге сараднице и сарадници Сеоског културног центра Марковац.

Реализацију пројекта подржала је општина Велика Плана.

PREDSTAVA „KURJE OKO“ KOD NAS

U znak sećanja na oslobodjenje opštine Velika Plana u Prvom svetskom ratu, 28. oktobra sa početkom u 19 časova, na velikoj sceni CZK MASUKA biće izvedena predstava „UBI ME KURJE OKO“.

Glumački trojac u sastavu: Srdjan Ivanović, Milan Kalinić i Vesna Stanković donose duhovitu i dirljivu priču o stradalništvu, ali i neuništivosti tz. malog čoveka srpskog naroda u epopeji kakva je Prvi svetski rat.

Ulaz je slobodan, jer je predstava „poklon“ sugradjanima i poklonicima pozorišta. Dobrodošli.