Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вести

Асфалтирање улице у индустријској зони у Великој Плани

Асфалтирање улице у индустријској зони у Великој Плани у којој ће се, за неколико дана, отворити прва фабрика соларних панела у Србији ДоМи Еко Солар ДОО. Ова компанија власништво је две породице из Србије, из наше општине, једне из Велике Плане и једне из Ракинца, у коју су уложили 6.000.000,00 евра.

Read More

Време је за нову причу

Представом ,,Време је за нову причу“ обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом и јубилеј 20 година удружења ,,Воља за животом“. Хвала им за све ове године бриге о особама са инвалидитетом. Прелепа представа коју су извели наши другари из овог удружења. Различитост се треба поштовати.

Read More

Дарија Кисић у посети Великој Плани

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић  посетила је данас, по други пут ове године, Милошевац и Крњево. У Милошевцу је обишла Центар за породични смештај деце Милошевац, где је отпочела кампања промоције и афирмације хранитељства. Том приликом се захвалила хранитељским породицама и запосленима у Центру, на пожртвованом раду и труду да деца на смештају одрастају  у породичном амбијенту.

Read More

Изградња и рехабилитација улица на територији општине Велика Плана

Данас смо почели реализацију тендера вредног 80.000.000,00 динара, у којем је предвиђена изградња и рехабилитација улица на територији наше општине средствима локалне самоуправе. За неки дан почињемо реализацију још једног. Добро стање у буџету нам омогућава да и средствима локалне самоуправе радимо на изградњи путева. Као и претходних година радићемо у свим нашим месним заједницама.

Read More

Изградња водоводне мреже у Крњеву

Данас смо почели изградњу водоводне мреже у Крњеву. После готово две године чекања и преговора са појединим мештанима Савановца из улице Булевар Ослобођења, који нам и дан данас нису дозволили да прођемо кроз њихове парцеле, великој већини свака част, одлучили смо да идемо алтернативном трасом, која је знатно дужа и коштаће нас 36 уместо 19 милиона динара.

Read More

ПЛАН РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА 2023-2029

Позивају се сви заинтересовани грађани и грађанке, представници привреде, удружења грађана, установе, организације и медији да се укључе и дају свој допринос изради Плана развоја општине Велика Плана за период
2023-2029. године, одговором на упитник о различитим аспектима квалитета живота на територији наше општине.

Овај упитник се реализује у оквиру израде Плана развоја општине Велика Плана за период 2023-2029. годинe и има за
циљ да се кроз комуникацију са грађанима сагледају најбитнији аспекти, потенцијали и изазови за унапређење у свим областима развоја општине Велика Плана.

Попуњавање упитника је анонимно.
Упитник се може попунити кликом на линк https://forms.gle/HgEMkxD6F7p1BY3XA, најкасније до 20.04.2023. године.

Израда Плана развоја се финансира из средстава Немачко – српске развојне сарадње у оквиру пројекта „Подршка
реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ који спроводи GIZ. Пружање подршке при изради
Плана развоја реализују Национална алијанса за локални економски развој и Балкански центар за регулаторну
реформу, у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике.

Прочитајте више

Општина Велика Плана – туристички бисер Подунавског округа

Подунавски округ се протеже по јужном ободу Панонског басена и североисточним обронцима шумадијског побрђа, а омеђен је Дунавом на северу и Великом Моравом са истока. Истиче се по богатом културно – историјском наслеђу које веродостојно сведочи о прошлости житеља ових простора али и читаве Србије, као и очуваним природним богатствима. Подунавски округ обухвата општину Смедеревска Паланка и град Смедерево о чијим знаменитостима смо писали, као и општину Велика Плана о којој ће данас бити више речи.

Наставите са читањем на daibau.rs

САОПШТЕЊЕ – ИНФО ЦЕНТАР

Саопштење за јавност   

Попис становништва, домаћинстава и станова 2022. године

ИНФО-ЦЕНТАР ПОПИСА 2022 ПОЧЕО СА РАДОМ

Инфо-центар Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. почео је са радом 15. септембра 2022. Позивом Инфо-центра, путем броја телефона 0800 444 005, грађанима ће се јављати оператери који ће давати потребне информације, као и одговоре на сва питања која се односе на Попис 2022.

Позиви ка Инфо-центру су бесплатни и доступни са територије целе Србије, из фиксне мреже Телекома Србије и мобилних мрежа.

Радно време Инфо-центра је од 8 до 20 часова – свакога дана.

Попис  становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији спроводи се у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, у складу са Законом о попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године („Службени гласник РС“, бр. 9/2020 и 35/2021).

Све информације о Попису 2022 доступне су и на веб-сајту Републичког завода за статистику www.stat.gov.rs  и на веб-сајту Пописа popis2022.stat.gov.rs 

Попис становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији 2022. финансиран је средствима ЕУ и кофинансиран средствима Владе Републике Србије.

Срдачан поздрав,

Одсек за комуникацију и информисање

Републички завод за статистику

Милана Ракића 5, Београд

stat@stat.gov.rs

Посади Свој Хлад. Подела бесплатних садница грађанима Велика Плана

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство засадњу.

Read More