Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вести

ПЛАН РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА 2023-2029

Позивају се сви заинтересовани грађани и грађанке, представници привреде, удружења грађана, установе, организације и медији да се укључе и дају свој допринос изради Плана развоја општине Велика Плана за период
2023-2029. године, одговором на упитник о различитим аспектима квалитета живота на територији наше општине.

Овај упитник се реализује у оквиру израде Плана развоја општине Велика Плана за период 2023-2029. годинe и има за
циљ да се кроз комуникацију са грађанима сагледају најбитнији аспекти, потенцијали и изазови за унапређење у свим областима развоја општине Велика Плана.

Попуњавање упитника је анонимно.
Упитник се може попунити кликом на линк https://forms.gle/HgEMkxD6F7p1BY3XA, најкасније до 20.04.2023. године.

Израда Плана развоја се финансира из средстава Немачко – српске развојне сарадње у оквиру пројекта „Подршка
реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ који спроводи GIZ. Пружање подршке при изради
Плана развоја реализују Национална алијанса за локални економски развој и Балкански центар за регулаторну
реформу, у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике.

Прочитајте више

Општина Велика Плана – туристички бисер Подунавског округа

Подунавски округ се протеже по јужном ободу Панонског басена и североисточним обронцима шумадијског побрђа, а омеђен је Дунавом на северу и Великом Моравом са истока. Истиче се по богатом културно – историјском наслеђу које веродостојно сведочи о прошлости житеља ових простора али и читаве Србије, као и очуваним природним богатствима. Подунавски округ обухвата општину Смедеревска Паланка и град Смедерево о чијим знаменитостима смо писали, као и општину Велика Плана о којој ће данас бити више речи.

Наставите са читањем на daibau.rs

САОПШТЕЊЕ – ИНФО ЦЕНТАР

Саопштење за јавност   

Попис становништва, домаћинстава и станова 2022. године

ИНФО-ЦЕНТАР ПОПИСА 2022 ПОЧЕО СА РАДОМ

Инфо-центар Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. почео је са радом 15. септембра 2022. Позивом Инфо-центра, путем броја телефона 0800 444 005, грађанима ће се јављати оператери који ће давати потребне информације, као и одговоре на сва питања која се односе на Попис 2022.

Позиви ка Инфо-центру су бесплатни и доступни са територије целе Србије, из фиксне мреже Телекома Србије и мобилних мрежа.

Радно време Инфо-центра је од 8 до 20 часова – свакога дана.

Попис  становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији спроводи се у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, у складу са Законом о попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године („Службени гласник РС“, бр. 9/2020 и 35/2021).

Све информације о Попису 2022 доступне су и на веб-сајту Републичког завода за статистику www.stat.gov.rs  и на веб-сајту Пописа popis2022.stat.gov.rs 

Попис становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији 2022. финансиран је средствима ЕУ и кофинансиран средствима Владе Републике Србије.

Срдачан поздрав,

Одсек за комуникацију и информисање

Републички завод за статистику

Милана Ракића 5, Београд

stat@stat.gov.rs

Посади Свој Хлад. Подела бесплатних садница грађанима Велика Плана

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство засадњу.

Read More

Отпочели радови на улепшавању града

Јавно комунално предузеће „Милош Митровић“ из Велике Плане отпочело је извођење радова на реконструкцији тротоара у улици Милоша Великог у Великој Плани, ближе означеног као кп.бр. 1076/2,6645 и 2948 све у КО Велика Плана I, што укључује извођење припремних, бетонских и зидарских радова уз десну страну паркинга поред гробља и припремних, бетонских и зидарских радова који се изводе на левој страни на пешачком саобраћајау преко пута гробља.

Read More

Радови у Доњој Ливадици

Доња Ливадица данас.

Улица ЈНА, урађена два нова слоја асфалта у дужини од 450 метара. Завршава се комплетна реконструкција фудбалског терена, захваљујући мештанима и локалној самоуправи.

Након добијања грађевинске дозволе расписаћемо тендер за изградњу улице Танаска Рајића. Од понедељка радимо уређење путног појаса, а након тога насипање и равнање неасфалтираних улица.

Издвојили смо првих 500.000, 00 динара за сређивање парохијског дома и преко 2.000.000, 00 за завршетак свечане сале у центру.

Почињу Масукини дани

У уторак, 23. новембра, у 19:00 почињемо!

На отварању манифестације прича о једној од највећих и најтрагичнијих љубави свих времена, „Ана Карењина“  Народног позоришта из Ниша, у режији Ирфана Менсура.

Креће наша „позоришна бајка“ која ће вас на адресу Центра за културу МАСУКА доводити 11 вечери до половине децембра. Чекамо вас!

„Идeмo нa Зaгрeб“

Бeстсeлeр „Идeмo нa Зaгрeб“ писцa Нeбojшe Joвaнoвићa (историчар по професији) je роман нaписaн бeз устeзaњa или улeпшaвaњa у oблику днeвникa, дoпуњeн дeлoвимa писaмa, зaснoвaн нa aутoрoвим личним дoживљajимa сa тeрeнa из рата деведесетих година прошлог века.

Read More