Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Посади Свој Хлад. Подела бесплатних садница грађанима Велика Плана

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, Општина Велика Плана се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела 100 садница у подне 10. Децембра у целој Србији а у Великој Плани у улици Милоша Великог 30 испред зграде општине.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство засадњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чистваздух вама и вашој породици!

Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу! Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и партите упутства за њен даљи развој.Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње. Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо. 

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбанисм срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.